diumenge, 13 de setembre del 2015

Sigues Contrafort, Cintra i Tutor: no hi ha mestre millor!

Quan mirem al nostre passat trobem persones importants que ens han marcat positivament. Trobem un educador -o més d'un, si hem estat afortunats!- que va ser decisiu, que ens va ajudar en un moment clau de les nostres vides, que potser fins i tot va decidir la nostra vocació posterior. Són aquells educadors que fan realitat l'Escola que Salva Vides!
Crec que aquesta mena d'educadors reuneixen unes característiques que podeu fer vostres, tant li fa si sou mestres a l'escola, o monitors d'extraescolars, o monitors a l'esplai, caps a l'agrupament, o pares i mares, només heu de recordar aquestes tres lletres: CTC. Tres lletres que corresponen a Contrafort, Tutor i Cintra, tres objectes que ens ensenyen a ser bons educadors!
Sigueu Educadors Contrafort, educadors que donen suport en tot moment, i molt especialment en els moments més difícils. Qui no ha necessitat una espatlla sobre la qual plorar o senzillament una presència tranquil.la disposada a escoltar? Sigueu aquests educadors ferms, en els quals poden confiar els vostres alumnes, els vostres nens, els vostres fills. Tingueu conviccions clares (que no vol dir que les hagueu d'imposar) i cuideu la vostra salut, perquè les "parets", els nens, sempre us trobin allà, a punt i, si pot ser, amb un gran somriure!
Sigueu Educadors Tutor, com els elements verticals que podem trobar al costat d'una planta i que en marquen el creixement recte, vinculats a la planta amb lligams que no l'ofeguen i la deixen créixer al seu ritme evitant que es vincli i es trenqui. Sigueu aquests educadors virtuosos, amb principis, sigueu coherents amb la vostra escala de valors, i els vostres alumnes, els vostres nens, els vostres fills, tindran en vosaltres un referent en qui podran confiar.
Sigueu Educadors Cintra. La cintra és una estructura de fusta sobre la qual es van col.locant les pedres que conformen un arc. Quan s'ha col.locat l'última pedra, l'arc ja s'aguanta sol i es pot retirar la cintra. Així, una mateixa cintra pot servir per a molts arcs! Sigueu aquests educadors que ajuden, que ensenyen, que es formen i es preparen, que motiven, que confien, que animen i contribueixen al desenvolupament dels talents dels seus alumnes, dels seus nens, dels seus fills. I així arribarà el moment en què us podreu "enretirar" perquè puguin seguir endavant amb la seva pròpia vida autònoma i feliç! 
Potser us sembla massa "guiat" tot plegat? Pot ser, però, què voleu que us digui: jo entenc que, si bé l'educador ha de ser un "acompanyant" de l'alumne, també hauria de ser un acompanyant... actiu! 
Ara torneu a mirar al vostre passat... Veieu aquella senyoreta, aquell mestre, aquella monitora, el pare, la mare, aquell germà gran..? Segur que hi reconeixeu els moments Contrafort, els moments Tutor, els moments Cintra... Doncs si teniu ocasió, aneu a trobar aquestes persones importants, i feu-los un petó, una abraçada, una encaixada de mà, i digueu-los: "Gràcies, perquè vas ser per a mi Contrafort, Cintra, Tutor... i no ho podries haver fet millor!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada