dijous, 20 de febrer del 2014

Sigues intel.ligent: mira més enllà!

Durant tres dies la imatge del meu perfil de Facebook ha estat una girafa. Ha estat així perquè vaig acceptar un repte... i vaig perdre. Aquest era el repte: calia resoldre una endevinalla, però si no ho feia, m'havia de comprometre a canviar la foto del meu perfil per la d'una girafa durant tres dies. Aquesta era l'endevinalla:

"Són les 3 de la matinada. Dorms i sóna el timbre. Són els teus pares que venen de visita sorpresa i volen esmorzar. Tens melmelada de maduixa, mel, vi, pa i formatge. Què és el primer que obres?"

Esteu pensant en la resposta? No us preocupeu, al final de l'article trobareu la solució... però ara seguiu llegint! A veure si heu seguit el mateix raonament que jo: dels aliments, només poden "obrir-se" el vi i la melmelada de maduixa, però sembla clar que això dels aliments és la "trampa". Què caldrà obrir, què caldrà obrir..? La porta, és clar! La porta perquè puguin entrar aquests pares afamats (i una mica empipadors, tot s'ha de dir). La porta, oi? Doncs no.

El cas és que vaig posar el repte en el meu mur, i una bona colla d'amics del Facebook (més de quinze) van enviar-me les seves respostes. Només dos van encertar. De la resta, la majoria havien pensat el mateix que jo... i el més interessant és que, abans de saber que havíem fallat, tots estàvem convençuts de ser molt intel.ligents! És normal que ho penséssim, perquè havíem sabut anar "més enllà", no quedar-nos en allò més evident i més superficial. Això està bé, és senyal d'intel.ligència: reflexionar és evitar ser primaris o impulsius, és saber donar-se un temps, agafar perspectiva...

Així hauríem de fer en la nostra vida de cada dia, quan ens enfrontem als reptes quotidians (també a escola, en qualsevol assignatura!), i quan ens relacionem amb les persones: anar més enllà, no quedar-nos en les aparences, esperar sempre el millor de tothom.

Així ho van fer els que van encertar la resposta a l'enigma (i ara ve la solució): abans d'obrir el vi o la melmelada de maduixa i abans d'obrir la porta, com són les 3 de la matinada i estaràs dormint, el primer que hauràs d'obrir són... els ulls!

Doncs au, obrim-los i mirem més enllà: siguem intel.ligents!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada