diumenge, 8 de gener del 2012

Monday, Monday...

Vagi per endavant que sóc dels que encara no ha entès mai els beneficis dels canvis d'hora de l'estiu i l'hivern (també és veritat que segons com encara compto en pessetes, així que ja veieu que no vaig sobrat de raonament econòmico-matemàtic..!) així que no us estranyarà que no acabi de veure clara aquesta obsessió per concentrar les festes i traslladar-les als dilluns. 

Potser sí que els ponts i les festes al mig de les setmanes són terriblement perjudicials per a l'economia del país, però ja us dic que jo no ho acabo d'entendre. Que el primer trimestre de curs està mega-carregat de festes? Sí, és veritat. Que el mes de febrer es fa llarguííííssim tot i ser el més curt? També és veritat. Que tenir un dia de festa al bell mig de l'agost, quan la majoria de gent fa vacances, no sembla molt raonable? Cert de nou. Però... i què?

També hi ha qui no ha pogut celebrar mai el seu aniversari amb amb els companys, perquè cau a l'estiu, o aquell que li coincideix sant i aniversari, o aniversari i Nadal, o aniversari i Reis... Però tots aquests inconvenients també poden tenir costats positius: cadascú troba els recursos per celebrar el que li ha tocat viure. Cadascú, i les famílies, i els amics, i els companys... A més, jo crec en el valor sorprenent i una mica atzarós de les festes. M'agrada descobrir que aquella setmana hi haurà tres dies de festa, o que un dimarts s'ha convertit en divendres per un dia... Fins i tot m'agrada que el febrer sigui un erm de festes, i afrontar-lo ple d'optimisme un any i amb esperit èpic un altre. Les festes són així!

Ja no entraré en el tema de quines festes cal traslladar a dilluns i quines no, però sí que vull fer notar una cosa que encara no he vist enlloc (així que recordeu: ho vau llegir per primera vegada aquí, al Coses Que Penso!): si es traslladen tantes festes a dilluns, totes les activitats docents escolars i extraescolars ho hauran de tenir en compte en els seus calendaris. M'explico: quan tens una tutoria grupal setmanal, o ets mestre d'una assignatura d'un-dia-a-la-setmana, a la que coincideixen una sortida, un dia de festa, una malaltia teva... les hores de l'assignatura queden seriosament afectades. I què dir de les extraescolars? Quan tens només dues hores setmanals de plàstica, coral, idiomes, guitarra, , esport, dansa... et sap greu anar perdent dies (encara més quan en depèn un festival, una exhibició, una competició... i el gaudi i la formació personal!). Així doncs, ja convé preveure-ho, i no em sembla que ningú hi hagi pensat.

En fi, que consti que ja m'agrada això de donar una mica de cuartelillo als dilluns, al pobre Monday, Monday que cantaven The Mamas and the Papas, insistint en què "Every other day of the week is fine, yeah". Qualsevol altre dia és millor que dilluns? No ho sé, però si de sobte n'hi ha molts de festius, només vull fer un recordatori a tots els mestres: no és obligatori posar deures -i exàmens, i lliuraments de treballs- tots els primers dies després dels festius i les vacances! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada